top of page

מיזמי תיאטרון |

אקווריום
איך לקום מכסא
חמור שכולו תכלת
מי דואג לילד

מתחילת דרכו המקצועית ובהמשך גם כמנהלו האמנותי של תיאטרון חיפה, היה משה נאור אחראי על שורה של מיזמי תרבות, שסללו דרך ליוצרים וליצירה ישראלית מקורית צעירה ויוצאת דופן, שאלמלא הרוח הגבית שלו, הליווי האמנותי ויכולתו לסחוף אחריו ולהניע תהליכים, ספק אם היו יוצאים לפועל, זוכים לתהודה, משפיעים ומותירים חותם בשדה היצירה הישראלית.

זה התחיל עם "הקבוצה", קבוצת השחקנים שגיבש סביבו עוד בימיו כשחקן צעיר בתיאטרון הבימה עבורה ביים את מחזה הביכורים של העיתונאי, בועז גאון, "ג'ונגול" ואת הקומדיה "פחד קהל", שזכו להצלחה רבה וסימנו את מסלול הנסיקה של השחקנים: ישי גולן, עינת ויצמן, דביר בנדק, מולי שולמן ואחרים. זה המשיך עם הקמתה בשנת 2010 של קבוצת "החיפאית", אנסמבל תיאטרון צעיר, שיזם במטרה למשוך אל בירת הצפון גרעין של שחקנים ויוצרים צעירים ולשמש כחממת יצירה חדשה ומקורית. את "החיפאית" ניהל בתחילת הדרך הבמאי ארי רמז ובין שחקניה היו: רביע חורי, יונתן מילר, רון ריכטר ויונתן שוורץ. בהמשך ניהלה את הקבוצה רוני ברודצקי, בימאית צעירה שיצרה רצף של יצירות מקור יוצאות דופן, אשר זכו להצלחה פנומנאלית ולשבחי המבקרים בישראל ומחוצה לה בהן: "אקווריום", "איך לקום מכסא", "קרקס של יהודים".

בין הפרויקטים המיוחדים הראשונים שיזם כמנהלו האמנותי של תיאטרון חיפה היתה ההפקה המונומנטאלית של המחזה "מי דואג לילד" מאת טום סטופרד, פרויקט תיאטרוני מוזיקאלי רחב היקף, בהשתתפות שחקנים מובילים ו-40 נגני תזמורת סימפונט רעננה.

תחת ניהולו של נאור הוכשר האולם הקטן של תיאטרון חיפה והפך לבית להפקות איכות נבחרות בהן: "המכוער", "תפרים", "המקום ממנו באתי" והמחזה המקורי, "יוליסס על בקבוקים" מאת גלעד עברון ובבימויה של אופירה הניג, אשר זכתה בפרס הצגת השנה בתיאטרון.

עם כניסתו לתפקיד החזיר נאור את פעילות פסטיבל הצגות הילדים בחיפה תחת מטריית הליווי האמנותי הניהול של התיאטרון העירוני חיפה בהובלתה של המנכ"לית ניצה בן צבי,  ובכך העניקו לאירוע רוח גבית שמיתגה אותו כפסטיבל הבינלאומי להצגות ילדים המוביל והמשפיע בישראל. נאור ובן צבי נתנו דגש גם לתיאטרון החוצות, שהפך לאירוע בפני עצמו ולמוקד עלייה לרגל במסגרת הפסטיבל וכן להשתתפות התיאטרון בהפקות מופת בהן: "הרפתקאות חמור שכולו תכלת" עיבוד של הבמאי שי פיטובסקי לספרו של נחום גוטמן, "מסע הדוד מקס" עיבוד לבמה של ספר ילדים מאת חנוך לוין המלווה במוזיקה מקורית מאת יוני רכטר בבימוי רן בכור.

bottom of page